NE MOŽETE DA ZATRUDNITE? IMAMO RJEŠENJE!

Akupunktura, homeopatija i reiki mogu da ubrzaju lečenje steriliteta. Sve ove tehnike smanjuju napetost i stres, a hormone dovode u ravnotežu.

Izraelski tim stručnjaka sa Univerziteta u Tel Avivu upoređivao je uspešnost tretmana za lečenje steriliteta kod parova koji su koristili klasične medicinske metode i kod onih koji su ih kombinovali sa kineskim biljem i akupunkturom. Rezultat je bio sledeći: pomoću akupunkture je zatrudnelo 65 odsto žena, dok je tu sreću imalo samo 39 odsto onih koje je nisu koristile. Iglice sređuju hormone
Dr Vesna Marinković Mićić, specijalista za anesteziju, reanimaciju i akupunkturu i vlasnica ordinacije „Vitalis“, kaže da akupunktura daje veoma dobre rezultate u lečenju funkcionalnog steriliteta, kad su reproduktivni organi zdravi, ali postoji hormonski disbalans.
–Bockanjem iglicama aktiviraju se energetski tokovi u meridijanima i uspostavlja se ravnoteža jina i janga. To utiče na smanjenje napetosti i stresa, poboljšanje cirkulacije, kao i imunološkog i endokrinog odgovora. Kao rezultat često imamo trudnoću – kaže Vesna.Akupunkturom se postiže pravilan odgovor jajnika, koji izazivaju ovulaciju i izbacivanje jajne ćelije iz jajnika, što je prvi uslov za oplodnju.
– Akupunktura deluje i na hormone i na psihu, pa se preporučuje i kod fizičkog steriliteta jer povećava sigurnost veštačke oplodnje – naglašava dr Mićić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *