Ova biljka izbacuje sve otrove iz stana, prava bomba kiseonika

 

Biljke dosta  utiču na kvalitet vazduha u vašem  životnom prostoru. One čiste vazduh unutar stana ili kuće od toksina i buđi i stvaraju savršenu životnu sredinu.

Ako imate potrebu za podizanjem nivoa kiseonika u vašem stanu ili kući, trebate pod hitno u dom unijeti aloju.

 

Pročišćava tijelo i duh:

Ovu biljku morate imati u kući.

Osim što aloja važi za pravu bombu kiseonika, ona apsorbuje ugljen-dioksid, ugljen-monksid i formaldehid. Jedna aloja ima takav efekat kao devet bioloških prečišćivača vazduha u konzervi! Pored aloje, također možete da odaberte i fikus. Ova biljka je baš  jednostavna za održavati jer ne zahtjeva mnogo svjetlosti, a  vrlo efikasno čisti vazduh od formaldehida. Ali takodšer treba biti na oprezu jer su listovi baš otrovni, pa se ne preporučuje uzgajati je u kućama u kojima ima djece i kućnih ljubimaca.

Bršljan je biljka koju svako treba da ima. Možda vam se čini nevjerovatno jer je na  glasu da je otrovna, ali ona uklanja čak 60% toskina iz vaduha i 58% čestica fekalija u roku od samo šest sati.

Zeleni ljiljan (pauk biljka) ima sposobnost da vrši sintezu u uslovima minimalne osvjetljenosti. Odlično apsorbuje toksine iz vazduha – formaldehid, stiren, ugljen-monoksid i benzin. Jedna biljka efikasno čisti vazduh u 200 kvadratnih metara prostora.

Estragon (zmijska trava) je praktički neuništiva i odlična je za kuću. Izuzetno je otporna, treba joj samo malo svjetlosti za fotosintezu. Pored toga što uklanja toksine, odlična  je i za spavaću sobu jer tokom noći proizvodi kiseonik. I ljiljani odlično uklanjaju hemijske otrove iz vazduha. Filtrira formaldehid iz vazduha, kao i trihloretilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *