Prirodne zamjene za energetska pića

Ukoliko posežete za energetskim pićima tokom dana da biste se razbudili, savjetujemo da odustanete od te navike. Jedno do tri takva pića dnevno ubrzavaju otkucaje srca i povisuju krvni pritisak. Upravo zato predlažemo alternativna i prirodna rješenja za vraćanje energije.

1. Doručak

Stalno ističemo da je doručak najvažniji obrok u danu i to je zaista tako. Ljudi koji jedu doručak bogat ugljenim hidratima postižu mnogo bolje rezultate na testovima od kolega koje ne uživaju u kvalitetnom doručku, otkrilo je istraživanje još 1999. godine.

2. Voda

Pijte puno vode i to tokom čitavog dana. Ćelijama u vašem tijelu je potrebno da budu hidratizovane, kako bi bile efikasne. Takođe, počnite sa ovom navikom od ranog jutra, kako biste nadoknadili tečnost koju ste izgubili tokom spavanja.

3. Vježbanje

Kad ste umorni, poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate je fizička aktivnost. Ali rezultati jednog istraživanja iz 2006. godine predlažu da o tome još jednom dobro razmislite. Naime, istraživači su otkrili da je vježbanje izuzetno efikasno u borbi protiv umora.

4. Losos

Losos je bogat omega-3 kiselinama, koje su važne za proizvodnju energije, kao i za cirkulaciju, zdravlje srca i funkcionisanje našeg mozga. Stručnjaci savetuju da ga pripremimo za večeru.

5. Tamna čokolada

Kad se vaše tijelo osjeća umorno, fali mu gvožđe koje pomaže u transportu kiseonika po tijelu, što je neophodno za brojne ćelijske procese. Upravo tu u pomoć skače tamna čokolada, a ko ne voli malo čokolade?

vestinet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *