Riješite se ružnih bora za samo jednu sedmicu, uz pomoć domaće kreme koja će vas preporodit

 

Ako imate dovoljno vremena i želju da napravite domaću kremu protiv bora na vašem licu, onda će vam dobro doći iskoristiti ovaj odličan recept. Ova domaća krema je sjajno sredstvo za njegu kože: hidrira, izravnava ten, znazno  smanjuje vidljive bore i usporava sami proces starenja kože. Njene glavne prednosti su – prirodni sastojci i bezbednost. Odgovara svim tipovima kože

Vidljivi rezultati možete očekivat već za sedam dana. Oni, koji se sa respektom ophode prema svojoj koži, zavoljeće ovu kremu.

Recept je vrlo jednostavan i zaista čudesan.

Potrebni sastojci :

– 1 zumanjak

– 2 kašike bademovog ulja (možete upotijebiti  i maslinovo)

– pola kašike dobrog i kvalitetnog meda (bilo kojeg)

– 2 čajne kašike medicinskog vazelina

 

Priprema:

Vazelin trebate  otopiti na vodenoj pari. Biće vam potrebno par minuta.

– Skinite sa šporeta i dodajte ostale sastojke: med, žumanjak i ulje.

– Sve sastojke dobro  promješati. Mješajte par minuta, dok ne dobijete homogenu smjesu. Prespite u kutiju, može od stare kreme, biće dovoljna kutija od 50 ml. Laganim, masirajućim pokretima nanosite se na očišćenu kožu. Poslije pola sata  uklonite ostatke kreme vatnim diskom umočenim u mineralnu  vodu ili vlažnom maramicom za lice.

 

Napomena: Krema se upija u kožu duže od sat vremena, tako da je potrebno da se nanosi na lice dva sata prije spavanja. Kremu držite u frižideru. . Zato što su  svi sastojci prirodni nemojte praviti duplu mjeru odmah, da se ne pokvari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *